neurochirurgie

Ruptura de Tendon Ahile

In cazurile rare, cand forta care provoaca traumatismul este foarte intensa, se poate rupe tendonul. Exemplul clasic este un jucator de tenis de varsta mijlocie, care pune prea mult stres pe tendon  in cazul unei accelerari in timpul jocului. In unele cazuri, ruptura poate fi precedata de o perioada de tendinita, ceea ce face ca tendonul sa fie mai slab(fragil) decat in mod normal.

Achillon, solutie minim-invaziva pentru rupturile de tendon Ahile 

Achillon, solutie minim invaziva pentru rupturile de tendon ahile

Diagnosticul se bazeaza, aproape intotdeauna, pe o istorie scurta a pacientului, si un examen clinic. Examenul clinic este efectuat pentru a afla locatia durerii. Probabil, medicul va misca glezna in diferite pozitii, si va va ruga sa puneti presiune pe picior. Intinzand muschii gambei si simtind locul in care acestia se ataseaza la tendonul liu Ahile, medicul poate sa localizeze zona cu probleme. Medicul poate efectua unele teste simple in cazul in care se suspecteaza o ruptura. Un test implica pur si simplu palparea zonei in care a avut loc ruptura in tendon. Cu toate acestea, umflatura din zona poate impiedica medicul sa simta un gol in tendon. Un alt test se face cu piciorul pozitionat pe marginea mesei de tratament. Doctorul strange muschiul gambei pentru a vedea daca piciorul se indoaie in jos (extensia gleznei). In cazul in care aceasta miscare este imposibila, e foarte probabil sa aveti o ruptura in tendon.

Tratamentul chirurgical

Optiunile chirurgicale variaza de la o tenotomie (o simpla eliberare a tendonului), la o abordare mai complexa. In unele cazuri de tendinita persistenta sau tendinoza, o debridare a tendonului achilean poate fi sugerata, pentru a ajuta la tratarea problemei. Aceasta procedura se face de obicei printr-o incizie pe partea din spate a gleznei in apropierea tendonului. Tendonul este identificat, iar tesutul inflamatat din vecinatatea sau din jurul tendonului este eliminat. Tendonul este apoi divizat, iar portiunea degenerativa a tendonului este eliminata. Tendonul divizat este apoi reparat, urmand a se vindeca. Nu este clar de ce, dar scoaterea portiunii degenerative a tendonului pare a stimula repararea tendonului la o stare mai normala.