neurochirurgie

Osteotomia Weil / Scarf / Chevron

Prin osteotomie, doctorii se referă la transecția chirurgicală a uneia sau mai multor oase, uneori cu îndepărtarea unei bucăți de os. Adesea medicii folosesc această procedură atunci când un os este deformat - aceasta se numește o osteotomie remodelantă sau o osteotomie corectivă. Oasele sunt apoi reasamblate în poziția dorită și fixate (osteosinteză).

Produs asociat:

Sistem de placi si suruburi pentru Artrodeza, Hallu-Lock

La nivelul piciorului si gleznei putem intalni afectiuni cornice sau acute. Multe afectiuni ale piciorului sunt ereditare, inclusiv monturile, deget „in ciocan”, platfusul si chiar unghiile incarnate. Sunt influentate de alimentatie, exercitii fizice, stilul de viata, varsta, afectiuni asociate si modificari hormonale. De asemenea, o contributie importanta o are si rasa. Asiaticii, de exemplu, au o densitate osoasa mai scazuta decat rasa alba, albii mai scazuta decat rasa negroida. Persoanele care apartin rasei negroide au manifestat cu 20% mai putine probleme de sanatate ale piciorului decat albii, desi primii dezvolta risc mai mare de a suferi de calusuri, bataturi si platfus.

Printre argumentele importante pentru intelegerea si prevenirea cauzelor durerilor de picioare sunt constientizarea de catre o persoana a influentei factorilor ereditari si a celor specifici stilului de viata care pot fi hotaratoare pentru sanatatea sau afectiunile picioarelor.

Produs asociat:

Sistem de placa si suruburi pentru Artrodeza, Hallu-Fix

Hallu-Fix

Osteotomia servește la corectarea nealinierii oaselor. Cele mai multe osteotomii sunt efectuate pe articulațiile șoldului, genunchiului și gleznei. Aceste articulații sunt deosebit de stresate și pot dezvolta o poziție nenaturală a oaselor una față de alta prin folosirea cartilajului în cursul unei vieți. Malpozițiile pot fi, de asemenea, înnăscute.

Într-o osteotomie, chirurgul taie osul și îndepărtează bucățele mici de os. În ortopedie, diferite tehnici diferă în funcție de articulația afectată. Acestea sunt deseori efectuate sub anestezie generală. În cazul osteotomiei la nivelul piciorului (Osteotomia Weil, Osteotomia Scarf sau Osteotomia Chevron), este suficientă o așa-numită anestezie lineară, în care nervii țintă dureroși ai piciorului sunt opriți.


Produse asociate:

Trusa ForeFoot & Hand cu Suruburi Herbert si Capse

 Trusa ForeFoot & Hand cu Suruburi Herbert si Capse