neurochirurgie

Artrodeza Lapidus


Artrodeza Lapidus - solutie eficienta in corectia diformitatilor complexe ale piciorului hallux valgus (monturi)


Artrodeza Lapidus este un procedeu chirurgical prin care se realizeaza corectia diformitatii hallux valgus prin reaxarea si stabilizarea articulatiei dintre metatarsianul I si osul cuneiform medial.
  • Este o procedura care se aplica cu succes in special in formele avansate ale bolii si asigura o stabilizare foarte eficienta si functionala a piciorului cu scaderea semnificativa a riscului de recidivare a diformitatii.
  • Practic, blocarea chirurgicala a acestei articulatii are rolul de a inlatura in fapt cauza care a dus la aparitia diformitatii si montului si anume excesul de mobilitate de la acest nivel care a permis in timp unui os sa se deplaseze fata de celalalt.
  • Fixarea chirurgicala a articulatiei se va realiza cu ajutorul unor suruburi si placute metalice specializate.PLAI ARTRODEZA LAPIDUS
  • Link Produs: Placi Artrodeza Lapidus>>
  • Interventia chirurgicala se desfasoara sub anestezie loco-regionala (bloc popliteal) si necesita o noapte de spitalizare.

Abordarea chirurgicala complexa a bolilor piciorului presupune, de asemenea, corectia in aceeasi sedinta operatorie a tuturor diformitatilor prezente cu scopul de obtine un picior complet functional si nedureros.

Astfel, se face corectia degetelor in ciocan si, de asemenea, echilibrarea lungimilor oaselor metatarsiene prin osteotomii de scurtare pentru a preveni simptomele dureroase cauzate de distribuirea inegala a presiunilor in timpul mersului asa numita metatarsalgie de transfer.

TRUSA TOTAL FOOT SYSTEM 2>>
TRUSA TOTAL FOOT SYSTEM 2

Recuperarea functionala dupa interventia de corectare a monturilor

Pacientul va putea relua mersul cu sprijin pe piciorul operat dupa un interval cuprins intre 1-4 saptamani post operator, in functie de complexitatea interventiei

  • Va merge initial ajutat de carje sau cadru metalic
  • Va purta la mers o incaltaminte speciala de tip pantof Barouk sau gheata “walker” pentru o perioada cuprinsa intre 6-8 saptamani post operator
  • Utilizarea incaltamintei normale va fi incurajata dupa 8 saptamani post operator
  • Va efectua zilnic gimnastica de mobilizare a articulatiilor gleznei si piciorului
Sursa: www.reginamaria.ro